пʼятницю, 23 грудня 2022 р.


 26 грудня відзначаємо День подарунків — дивовижне свято сюрпризів, подарунків, уваги і небайдужості.
Усім нам дуже подобається отримувати всілякі приємні подарунки. Це справжній сюрприз, коли гублячись у здогадах ми отримуємо щось зовсім несподіване, та приємне. 
Через подарунок можна передати не тільки свою ніжність і турботу, а й показати всю щирість своїх почуттів і переживань. Не дивно, що колись у далекій Великобританії та пов’язаних з нею країн Британської співдружності  виникло це дивовижне свято, свято сюрпризів, свято подарунків.
В оригіналі свято називають «Boxing Day», що дослівно перекладається як «день коробок». Цікаво, що маються на увазі саме коробки, в які складають подарунки, які в цей день всі підносять один одному. 
Історично склалося так, що 26 грудня відкривали пожертвування у церкві, які збирали напередодні на Різдво, 25 грудня. Їх роздавали бідним. Саме тому вважають, що в цей день потрібно подарувати подарунок не тільки близьким, але й допомогти бідним. 
Також 26 грудня купці видавали всім, хто працював на них (продавцям, слугам, та посильним) своєрідні різдвяні премії — коробки зі смачною їжею та ласощами. Деякі вважають, що це і поклало назву святу. 
З Днем подарунків Вас, дорогі читачі!  Цей подарунок нехай буде несподіваним сюрпризом, в чимось корисним або просто приємним, головне - це від чистого серця.

Немає коментарів:

Дописати коментар